Memory Berpuasa di UiTM Perak

Salam

Lagi beberapa jam lagi kita akan berbuka puasa. korang dah masak ke? dah pegi bazar ramadhan?aku tak pegi bazar pun.Masak kat umah jer.tp bukan aku yang masak, tukang masak nya mestilah mak aku.hehe..aku cuma tolong je apa2 yang patut.Tp ari ni mak aku suruh aku masak bihun goreng.aku cakap ok jer..jap g pukul 6 aku kena tutup PC nie dan menuju ke dapur untuk masak.

Dah 3 ari kita berpuasa, tp aku belum sempat untuk pegi ke bazar ramadhan. bila aku dah duduk kat rumah nie, memang  malas nak keluar.tiba2 teringat kenangan berpuasa di UiTM Perak selama 3 tahun. Kalau aku puasa kat sana, time2 mcm nie mmg dah keluar serbu bazar. Tiap2 bulan puasa, akan ada bazar ramadhan dalam UiTM aku tu. so, x de lah jauh sgt nak kuar U untuk ke bazar luar. Aku dgn kawan-kawan akan keluar ke bazar dalam pukul 5.30 mcm tu. Kalau pukul 6 lebih kitorg keluar, mmg sesak bagai la. Makanan yg nak beli pun x nampak dah. Nak jalan pun susah.

Tak kira hujan ataupun panas, kami mesti pegi bazar ramadhan tu jugak. Kalau x nak pegi bazar, ada jer pilihan lain nak beli makanan mcm dekat food court ataupun uptown. Kalau nak ikutkan dari kolej aku, uptown n food court lg dekat berbanding bazar tu.Tp aku dan jugak kawan2 rela berjalan jauh untuk ke bazar. Bukan pe, kalau bazar pilihan makanan lg banyak. Lgpun setahun sekali jer nak ada bazar kat dalam UiTM tu. so, x kisah sangat la kan jauh tu.

Apa eh yang aku selalu beli kat bazar tu? kalau korang nak tawu, aku suka beli makanan kat mak cik nie. Nama gerai dia, Nasi Lemak Bandar U. Ada mcm2 pilihan lauk. Lauk yang selalu menjadi pilihan aku ialah sambal kerang + telur mata. Tp x de la selalu aku makan nasik lemak. kan nasik lemak x elok makan selalu. Tp serius sedap nasik lemak dia.

Bila teringat balik, best nya berpuasa bersama kawan2. Biasa lah, bila duduk sana, teringat nak berpuasa kat umah ngan family semua. Bila dah ada kat umah, teringat balik kat sana. hehe. apa2 pun, berpuasa di rumah ngan family atau berpuasa di U ngan kawan2 semuanya tetap PUASA.

6 orang bagi pendapat:

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

bes nya buka pose ramai2 kn:)


slmt berpuasa


excellence!

Dalila Diela said...

@hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock
mesti la best..miss that moment :)

missayien said...

rindunya nak pose kat UiTM Perak!!!
rindu air Abg Gaban.
rindu popiah sedap kat hujung bazaar
nasilemak bandar U sedap
cuma telur mata dye mahal sgt!
pape pun bazaar kat UiTM Perak paling syok
miss that moment :)

Dalila Diela said...

@missayien
btol tu ain..x sangka ain ingat lg wlupun skg dekat s.alam..hehe

missayien said...

hee...
mestila ingat~
sebab xde bazaar yg best macam kat UiTM Perak
dan kenangan kat sana memang sentiasa di kenang <3

Dalila Diela said...

@missayien
tu la kan..UiTM di Hatiku..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...