Istana Biru Nak Berkenalan..

salam..

Malam-malam mcm nie lepas berbuka, aku nak join segmen by Istana Biru..aku join dengan seikhlas hati..-menulis entri sambil senyum-..hehe



if sape2 yang berminat nak join, klik banner di atas yer


Ok..nama full aku pendek jer iaitu Nurdalilah Binti Mohtar. asal nama mcm mana mak n ayah aku bg, aku serius x taw ( x penah tanya)..sori la yer... tp yg pasti mak aku mmg nak nama yg pendek2 jer..nama aku pendek, tp mcm-mcm nama yang aku dapat..ok, masa sekolah rendah kawan-kawan pggil Dalilah ..masa time skolah menengah la  yang aku dapat pelbagai nama..ada yang pggil Dalilah..tu dah biasa ( mcm skolah rendah jgk )..lepas tu, ada kawan2 yg cakap Dalilah tu panjang sgt nak pggil..last2, lekat nama Del jer..Del?? ala2 nama laptop DELL jer kan...haha..tp bukan semua kawan2 aku yg pggil Del..hanya mereka yg selesa n malas nak menyebut nama aku 'Dalilah' yg 3 suku kata tu..selain drpd tu, kawan karib aku kat hostel pggil aku dgn nama LELA...sbb apa dia pggil nama aku LELA,aku pon xtaw sehingga hari ini..hehe..mungkin dia selesa..aku x kisah pun, asalkan nama tu OK..x abes lg pasal nama nie..lepas abeh jer skolah menengah, aku dapat PLKN..dekat PLKN kena pakai tag nama yg ada short name..aku x taw nak pakai nama apa..nak letak Ila,tp ramai sgt yg nama Ila kat kem tu..so, aku ambek kputusan nak letak nama LELA smpena menghargai persahabatn dgn kawan karib aku..hehe..masa dekat PLKN jgk, ada la sorg WIRA nie..kalau x silap kelas kenegaraan aku satu kelas ngan dia..pas abeh kelas tu, dia mintak aku no.tepon..aku pon waktu tu, tanpa segan silu bg no.tepon aku..pas tu, dia pon mesej aku..'Salam Laila'..mcm tu la gaya mesej dia..dalam hati ,Laila??semua kawan2 kat PLKN pggil LELA..dia tiba2 plak pggil aku Laila..aduhh..ape2 jer la..n until now, dia still pggil aku Laila..whatever la kan..

Pas tu, masa U ramai yg pggil Diela..sebab tu la nama blog nie Dalila Diela..double D gitukan..owh,lupa pulak nak bgtaw nama Nurdalilah tu maksud dia cahaya petunjuk..apa2 pun, aku suka dgn nama Dalilah tu..nama yg diberi oleh mak n ayah aku..untuk short name yg pelbagai tu, aku OK jer asalkan nama tu bukannya nama yg pelik2..

Sifat baik aku..aku nie luaran nampak lemah lembut..org kata ayu gitukan..haha..perasan..aku jgk sgt menghargai persahabatan..selalu tolong kawan-kawan..

Sifat x baik, kalau aku dok umah, mmg slalu tido, tgok tv n online jer...kira malas jgk la nak buat kerja2 rumah..haha..pas tu, kdg2 mcm kelam kabut sikit..satu lg, bnyak org kata aku nie jual mahal..aku pun x taw tang mana yang mahal tu..tp serius aku nak bgtaw aku nie pemalu kalau aku x kenal seseorg tu..mungkin dekat situ org kata aku nie jual mahal..haha..tp bila dah kenal, aku mmg suka buat lawak jgk..hehe

Ok.dah abeh dah..hehe..tu jer yg nak citer..

salam perkenalan semua !!








18 orang bagi pendapat:

PeRmAtA bIrU said...

thanks yer sebab join.. sangt2 menghargai... :)

eh.. ramai juga yer blogger nama dalila.. heheh.. sedap nama ni... hehhe.. nama pendek, tapi nick name banyk.. nama saya panjang gak, tapi nick name dari dulu sampai sekarang ada 2 jer.. hahahha...

selalu gak la org pemalu dikatakan jual mahal.. hehhehe... :)

buat pengetahuan dalila ramai juga bloger2 lain yang habit dia suka tdo.. sama macam saya.. hahhahah..

thanks yer join diela..:)

Dalila Diela said...

@PeRmAtA bIrU
ha'ah td bw, mmg ramai nama Dalila..hehe..btw, welcome permata biru..

Pink Diva™ said...

Aik tak silap saya, macam ada seorang lagi yang join segmen ni nama Dalila gak..:)

Salam kenal dari saya..

QueeN TerataI said...

dalila.. mcm nama auntie sis plak... hehehe anyway sedap nama tue...

salam kenal.. sis dtg dr segmen yang sama..

Chapit Zulkefli said...

salam perkenalan ;)

Chapit Zulkefli said...

afiq da lama da blogging since 2009
ni baru je jumpa blog dalila :)

Chapit Zulkefli said...

afiq da lama da blogging since 2009
ni baru je jumpa blog dalila :)

Dalila Diela said...

@Chapit Zulkefli
ooo..kira senior blogger la nie..diela baru jer berblog..baru taun nie..hehe..saja nak try2 berblog plak..hehe

Chapit Zulkefli said...

hahaha.. mane ade senior. ade2 je diela ni.

nisa nabilah said...

o0whh saya pulak nak pnggil dd la.. double d kn..hahhahaha
btw salam perkenalan dd...
saya pown datang dari sagmen yg sama..

nisa nabilah said...

o0whh saya pulak nak pnggil dd la.. double d kn..hahhahaha
btw salam perkenalan dd...
saya pown datang dari sagmen yg sama..

PeRmAtA bIrU said...

jom2 berkenalan dengan kawan2 yang lain..:)

http://nilamsuhana87.blogspot.com/2011/08/segmen-istana-biru-nak-berkenalan-da.html

iMBobo said...

singgah dr segmen yg sama :D salam perkenalan :)

Zul Fattah said...

salam... terjah sini..

anyway..happy blogging..
already follow u..

http://zulfattah.blogspot.com/

Muhammad Burn said...

salam knai. dtg dr segmen yg sama :)

Princess Feyqa said...

buat lawatan di sini :) salam kenal yek! jom lawat blog feyqa jugaa

ana raisya said...

salam ai..ana dtg nak melawat ..salam kenal dari blog istana biru..:))
selamat hari raya

http://raihanibtisam.blogspot.com/2011/08/segmenistana-biru-nak-berkenalan.html

CIK PARO! said...

Hai cahaya petunjuk!!
sweet la nama del tu..
i like..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...