Follower ke 100 Blog Dalila Diela

Salam..


Ari nie malam 1 Ramadhan nie, blog aku dah mencapai 100 follower..blog lain sume dah beratus-ratus dah, blog aku baru nak mencapai angka seratus..hehe..ye lah, aku kan newbie..so, sempena follower aku yg ke 100 nie, aku akan review n promote2 sket blogger yg bertuah nie..aku juga akan letak blog dia dalam bloglist aku..blogger yg ke 100 nie ialah seorg blogger BOY..mari kita lihat siapa yg bertuah tu..


Blogger bertuah tu ialah Mr.Eddy..kat atas tu banner blog Mr.Eddy..

org Temerloh,Pahang..tgk banner pun taw kan kan..lihat pada blognya, dia lg senior dari aku..aku nie still newbie lg..mintak tunjuk ajar yer senior blogger..blognya terkandung info2 yg menarik untuk dibaca, ada cerita jenaka  n sometimes Mr.Eddy join segmen jgk..jom terjah blog Mr.Eddy..

KLIK SINI untuk melawat Mr.Eddy..

Thanks jugak pada semua yg sudi singgah, follow, baca entri n komen di blog Dalila Diela..

Salam RAMADHAN


Di kesempatan ini owner blog Dalila Diela ingin mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK esok ..Semoga RAMADHAN kali nie membawa seribu rahmat kepada kita semua umat Islam..Bersyukur dapat berjumpa lg pada RAMADHAN kali nie..

SEGMEN : cari kawan sama bulan lahir islam sempena ramadhan

Salam..
ari nie dijemput oleh cik layha-banderz untuk join segmennya...tajuk segmen mcm kat ats tu k..


if nak join jgk klik banner di ats yer..

Trikh lahir saya mengikut bulan islam ialah 17 Syawal 1410

SEGMEN BERPUASA DI BULAN RAMADHAN BERSAMA ADIN

Salam..
Dalila Diela kembali dgn entri untuk join segmen..tajuk segmen mcm kat atas tu la..skg nie ramai blogger2 wat segmen pasal puasa bg memeriahkan bulan ramadhan yg bakal menjelma x lama jer lg..pe kata kita ramai2 join n support diorg ..jom2 join..if nak join jgk, klik banner di bawah yer..


Target puasa kalau boleh mestila nak puasa penuh..tp boleh ke puasa penuh??emm...x boleh kot..

Feveret makanan ketika berbuka..sudah semestinya bihun sup yang pedas..kalau x pedas x nak...ye lah org utagha kan, mestila suka pedas2..selain tu jgk, suka agar-agar bandung..puding pn ok..

Kata semangat untuk blogger yg berpuasa : harap sume dapat menahan segala nafsu..jgn membazir ketika di bulan puasa..buatlah kebaikan di bulan mulia nie..

Layankan jer laaa Part 1

Salam..

Semalam internet umah aku laju x seperti biasa..internet kat umah aku mmg cam nie kalau dah nak akhir2 bulan nak masuk awal bulan la kiranya kan, mmg laju x seperti biasa..so, dah internet laju apa lg yg aku wat mstilah download segala abeh filem2 melayu yg aku x sempat nak tgk kat pawagam tu..seronok sgt waktu tu..4 filem yg aku berjaya download semalam, NURKASIH THE MOVIE, SEKALI LAGI, KL GANGSTER n TOLONG AWEK AKU PONTIANAK...tp skg nie, aku baru abeh tgk 2 movie jer iaitu KL GANGSTER n SEKALI LAGI..haha..Kl gangster yg cecah hampir RM 11 juta aku baru tgk?? mmg ketinggalan la kan...nak wat cam ne, x sempat nak g tgk, kawan2 sume bz waktu tu..xpe lah akhirnya aku dpt jgk tgk..lg 2 filem tu aku x taw nak tgk bila..korang sume dah tgk ke sume citer2 nie ke korang x layan citer melayu??ye lah skg kan org lebih nak tgk citer Korea kan..aku layankan jer sume citer...aku pun bukanlah peminat citer korea sgt...sket2 jer ( ikut mood )..

Skg aku nak bg ulasan atau komen atau pendapat aku la pasal citer yg aku dah tgk nie iaitu SEKALI LAGI n KL GANGSTER..



Dalam citer nie paling aku suka tgk ialah Amy ( Mia Sara Nasuha )..Amy anak kepada Shiela n Arman lakonan Lisa Surihani n Shaheizy Sam..Amy nie jgk bijak..suka dekat part yg Amy kantoikan org yg pura2 buta untuk dapatkan duit...masa Haris ( Bront Palare ) suruh Amy bg duit dekat org yg buat2 buta tu, Amy sengaja jatuhkan duit tu..org buta tu pn, apa lg cepat2 la kutip duit yg jatuh tu..kantoi la dia tu sebenarnya x buta..bijak sungguh Amy nie..Genre citer nie romantik komedi..romantik masa Arman n Sheila tgh bercinta..tp last2 citer nie sedih jgk..6 tahun lalu, Arman sengaja ceraikan Sheila sbb dia tawu dia ada tumor...lepas dari pembedahan, Arman jd org yg x normal..x normal bkn gila..tp x normal kat cnie, dia jd perangai mcm budak2..selepas 6 tahun, bila jumpa balik ngan Sheila, Arman mmg x ingat Sheila..

Citer nie ok la mcm citer2 Melayu yg len jgk...layankan jerr k..pelakon2 dia pn hebat..suka Lisa n Shaheizy digandingkan bersama ditambah pulak dgn Mia Sara yg dah serasi dgn Lisa..

KL Gangster..filem yg dapat kutipan paling tggi n filem pertama yg berjaya mencecah lebih RM 10 juta..Dalam filem nie, selain dari watak Malek ( Aaron Aziz ), aku suka watak Fadhil (Zizan)..suka watak Fadhil sbb dia la menceriakan suasana..x de la rasa tension sgt tgk citer nie..asyik gaduh n lawan2 ja kan..Fadhil kira bawak watak baik la..baik terhadap kawannya Malek..Malek plak lawan p la mcm mana pn, dia susah nak cedera...cuma part last2 sekali ja baru dia nampak cedera sket..

Bg aku citer nie best la jgk sbb ada lawak2 sket oleh Fadhil..masa 1st jalan citer aku tgk tu, aku mcm pening n x ingat watak2 dlm citer nie..x ingat sape  Dragon, King, n Shark..tgh2 jalan citer tu baru la ok sket..mybe aku kurang suka tgk citer yg action2 ganas2 nie kot..lgpun genre pilihan aku ialah komedi sbb tu suka part komedi jer kan..hehe..

okeh tu je dulu citer yg aku baru tgk..lg dua filem yg aku download tu x sempat nak tgk lg..so, x bleh nak bg pendapat lg..insyaallah nant bila dah tgk aku wat entri len sambungan kpd entri nie..

Sebelum tu nak bgtaw aku download sume citer nie kat blog KEPALA BERGETAR..

sape2 yg teringin nak download tu, bleh la terjah kat blog tu yaaa..



Segmen : Bombay Nak Taw Sukan Kegemaran Aku..

Salam..

ari nie dijemput oleh Bombay untuk sertai segmen dia..menarik jgk..so, aku nak join...


if nak join jgk, klik banner di atas yer..

pastu kena citer pasal sukan kegemaran, pencapaian atau kenangan.. okeh, SUKAN KEGEMARAN aku ialah CHESS..aku maen chess masa aku skolah rendah lg..maen saja2 kat umah ngan abg n adik aku..pas tu, masa kat UiTM, waktu aku part 1 sampai part 3 ada aktiviti kokurikulum kan..masa aku part 3, aku masuk kelab permainan chess untuk aktiviti kokurikulum tu..ramai giler yg terer2 dalam kelab tu..huhu!~..maen siap ada skill lg...ingat men bola jer ada skill??chess pon ada skill taw..permainan yg aku suka nie indoor game je...xtaw la mencabar ke x bg korang sbb x de keluar peluh pon..tp bg aku ia sgt mencabar minda untuk main chess nie..

Actelly aku x de apa2 PENCAPAIAN pn dalam permainan nie...aku x pnh masuk pertandingan pn..saja maen untuk suka2 di waktu lapang..aku x de la terer sampai boleh masuk pertandingan..for KENANGAN plak, aku dapat bermain chess dgn ramai org yg hebat dalam kelab tu..

p/s : x de picture nak letak..

Pandangan Daripada seorang kaki bangku tentang perlawanan Harimau VS Singa

Salam...

Huhu!~sedih3..Harimau kalah ditangan Singa dgn aggregate 4-6..perlawann mlm nie SERI 1-1 jaringan Safee untuk Malaysia..yang Singapura nye xtaw la sape boh gol..xtaw nama..x salah cina kot..emm..entah

Geram giler tgk Singapura maen td..bkn nak katalakan, tgk diorg badan tough2 siap ada pemain import lg, tp asyik cedera jaaa..menyampah giler tgk...pemain Malaysia pon kena asakan jgk, tp x de la sampai mengada2 mcm tu..nie bukan nak jd pemain bola, tp nak jd pelakon plak kat padang..yang penjaga gol dia plak lg la nampak ketara lakonan dia tu..minit2 akhir boleh plak dia wat sakit nak melengahkan masa (Singapura pura-pura)...x pasal2 kena kad kuning..aish..mcam2..

Tp ape2 pon, aku sgt berbangga dgn pemain2 Malaysia yg aku rasa diorg dah bg all out malam nie..tp mungkin dah x de rezeki..mungkin ada rezeki untuk perlawanan akan dtg kan.apa2 pn, GOOD JOB kat Safee Sali n Khairul Fahmi sbb Safee dah jaringkan gol n khairul fahmi plak bijak dan tangkas menangkap bola..terer r fahmi..Badrol Bakhtiar x maen la plak..emmm..

p/s : Aku yg minat Aaron aziz nie, tiba2 aku rasa mcm menyampah plak kat dia ..haha..boleh ke mcm tu??

                                                              luahan hati dari seorg kaki bangku,
                                                                             Dalila Diela

Nak TIMBANG BERAT BLOG

Di tengah2 malam nie, active plak aku berblogging, menulis entri n join segmen segala..huhu!~so,nak tgk jgk la berapa berat blog aku skg nie..jom2 kita tgk berat blog aku..

size blog 131.33..load time 1.47 sec.. credit to blog Si Budak Kurus..aku ambek tutorial nie kat blog dia..menurut Si Budak Kurus, blog jgn sampai lebih 200 KB..kalau dah lebih 200 tu,phm2 je la..mungkin dah tahap OBESITI dah blog korang sume tu..so, solution dia, kenala bnyak bersenam untuk membuang lemak2 blog aka widget2 yg x berkaitan yer..

:: SEGMEN-andai ini ramadhan terakhirku ::

Sempena bulan ramadhan yg bakal menjelma nie, ada satu segmen yang menarik + dapat muhasabahkan diri untuk jd muslimin serta muslimat yang baek..segmen by PILIHAN HATI + 2 blogger yang lain..

PERANCANGAN RAMADHAN ANDAI IA ADALAH RAMADHAN TERAKHIR

 1) TAUBAT
     Kalaulah kita tawu ini adalah ramadhan terakhir, mestilah kita nak bertaubat di bulan yang mulia nie..berharap semoga segala dosa2 yang terkandung dapat dihapuskan sebagai bekalan di alam akhirat..

2) CARI PAHALA SEBANYAK MUNGKIN
    Bulan ramadhan kan ketua kepada bulan2 yang lain..of kos la, bulan ramadhan yang paling istimewa..so, cara nak cari pahala di bulan nie mestilah nak wat sebanyak mungkin kebaikan mcm baca Quran ke kan...selain kebaikan, tuntutan yang satu juga harap x lupa iaitu solat 5 waktu..


PERUBAHAN YANG INGIN DICAPAI

- jadi seorang manusia yg lebih baik..
- kalau bleh x nak wat dosa..tp kita manusia ada saja kesilapan..so, harap dapat dikurangkan la wat dosa nie..


klik banner di atas untuk join juga yer..

"Photo of Nature Contest" Kini Dibuka

di pg2 buta nie aku nk join contets lg..hehe..Kali nie by Budak Baru Belajar..

Syarat2:

1) Follow blog Budak Baru Belajar : DONE
2) Like Fan Page FB : DONE
3) Tempek banner

sape2 yg teringin nak join jgk, klik banner di atas ye..

4) Letak satu gambar berkaitan nature

   emmm...aku pilih gambar nie k..

 Tropical Spice Garden -Penang-

5) Tag contest

    scrapbelog

6) Tinggalkan link entri : DONE
   

Saya Nak Join Bloglist Dieyana

Syarat-syarat..
  • Buat entry bertajuk 'Saya Nak Join Bloglist Dieyana'    
          => DONE
  • Kritik n komen blog Dieyana       
          => Blog Yana sgt comel n suke ngan tema warna   blog yg nampak lembut jer..banner yana cantik..
  • Nama blogger 
        => Dalila Diela
  • Umur 
      => 21 tahun
  • Letak banner
nak join jgk?klik banner di atas ye..
  •  Tinggalkan link url entri 
           =>DONE




Harimau PLEASE kalahkan Singa...

Umum mengetahui yang Harimau dah kalah 3-5 pada 23hb july ri tu di Singapura..tp itu baru di Singapura..ada lg perlawanan timbal balik menanti pasukan Harimau kita di Bukit Jalil pada 28hb nie..wah2, excitednye nak tgk...Seriously, nak cakap dulu2 aku nie bukanlah peminat setia bola sepak..teringat lg dulu2 aku slalu gaduh ngan abg n adik aku sbb diorg sgt suka tgk bola sampai aku nak tgk citer laen pon x boleh..tp sejak2 pasukan Harimau Malaya nie menjuarai Piala Suzuki AFF, baru la terbukak ati aku untuk meminati bola sepak terutama pasukan Malaysia..saya minat Malaysia jer taw..pasukan len x minat..x kira la Liverpool ke, Chelsea , MU sumenye x minat..hanya perlawanan bola sepak melibatkan Harimau Malaya jer aku tgk..haha...semangat Harimau Malaya btol aku nie..


So,untuk 28 hb nie harap2 Malaysia dapat membalas dendam terhadap Singapura walaupon ketinggalan 2 bijik gol..bg aku masa perlawanan di Singapura ri tu, wlupon Harimau Malaya kalah, tp tetap berbangga sbb pasukan Harimau Malaya sumenye anak jati Malaysia..Singa harapkan pemain import diorg jer yg boh gol..aku hanya menyokong di depan tv je la yer...x mampu nak pegi stadium..ye lah, aku nie ada kat Kedah, nak p KL jauh sgt nuuu...

p/s : pemain pilihan : Badrool Bakhtiar

Jom Jawab !

1. Bekas kekasih saya adalah
    someone yg study sama2 ngan saye waktu di UiTM
2. Sy sedang mendengar
    lagu kat desktop..tajuk Cinta Ini by Dato' Siti

3. Mungkin sy patut
    tido..mata mengantok..tp baru je lepas makan.no ! x leh tido pas makan

4. Sy suka
    berblog..wat masa nie la..

5. Sy adalah
    Nurdalilah Binti Mohtar laa...x kan Nur fazura kot...

6. Sy x suke
    kalau ada org benci saya..hehe

7. Mungkin ade
    udang di sebalik mee..

8. Blog sy adalah
    tempat untuk mencurahkan idea..

9. Makna nama saya
    Cahaya petunjuk.

10. Cinta itu adalah
      Cinta yg kekal adalah cinta kpd yg Esa..

11. Sebelom tido
      baca doa dulu kot..

12. Sy akan
      takut kalau saya keseorgan di dunia ini

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud
      sampai bila2..mungkin sampai mati

14. Telefon bimbit sy
      Nokia 66** ..entah dah lupa Nokia pe..tp yg lama jee..

15. Bila sy terjaga tidur
      Bukak mata n tgk jam kat handset..

16. Sy paling pantang org
      hipokrit, kuat merajuk

17. Pesta/parti adalah
      ada makanan yg sedap2..penting..

18. Kehidupan adalah
      Life is a journey..

19. Peringkat umur yg menyeronokkan sy adalah
      budak2..masa tu xpyh pk masalah..

20. Hari nie
      Saya basuh kain, memasak di rumah

21. Malam ini sy akan
      on9 lg kot..

22. Esok pula sy akan
      bangun tido seperti biasa

23. Terakhir td sy makan
      Nasi berlaukkan masak lemak ketam..

24. Ketika anda melihat wajah anda di depan cermin hari nie
      Ada jerawat..huhu!~

25. Pusat membeli belah atau arked permainan
      pusat beli belah..haha..kaki shoping nie..

26. Makanan barat atau jepun
      2 2 x suke..suka masakan kmpung..

27. Bilik yg terang atau gelap
      Terang kalau nak study..gelap kalau nak tido

28. Makanan segera adalah
      Megi

29. Ayat terkhir yg anda katakan pada seseorg
      mak : jom makan nasik

30. ciri2 boy/girl yg disukai
      x pandang seseorg wanita dari segi luaran..

BEN ASHAARI TANYA BERANI KE KRITIK BLOG AKU?

aish..takut bebeno nak join segmen nie..bkn takut sebab kena kritik, tp takut sbb segmen nie dianjurkan oleh blogger popular BEN ASHAARI sambil tgn terketar2 menulis entri..hehe..nie 1st time nak join segmen by blogger popular nie.. ok, pada sesape yg baca entri nie, korg bolehla kritik yer...insyaallah, kritikan akan diterima dgn sepenuh hati.. saya akui blog nie mmg bnyak kelemahan..


nak join jgk ,klik gambar di atas yer..

SAYA ADALAH BLOGGER GIRL TERMALU

Jom join bloglist 'SAYA ADALAH BLOGGER GIRL TERMALU' by SHY..cepat taw sbb blog SHY nie nak 60 lelaki n 60 perempuan jer yg join..



nak join?? klik banner di atas yer..

lepas join bloglist nie, terpikir malu ke aku nie?? haha...
of kos la kan...sume org  mesti ada sifat malu..kalau x bnyak pn, sikit tu mesti ada jgk perasaan malu dalam diri seseorg tu kan..

SEGMEN : Mari Cari Kembar Blogger

Lepas segmen Miss nadya td, terjumpa lg satu segmen nie.kali nie by Cik Najihah..mcm best..nak taw jgk kan blogger2 mana yg sama tarikh lahir kan..hehe


nak join??klik banner di atas ye..

Tarikh Lahir saye : 13 May 1990..

Segmen Miss Nadya :: Motif Kenal Blogger Lain

Jom ramai2 join segmen by Miss Nadya..



kalau nak join jgk,klik banner di atas yer..

=> nama : Dalila...bleh paggil Diela jgk..
=> umur : 21 tahun
=> negeri : Kedah

Bowling

Salam...bukan nak kata la kan, mmg 2,3 menjak nie aku keja wat entri untuk segmen n contest jer kan..hehe..k, kali nie nak wat entri pasal aktiviti aku semalam ( 22/7/11)..


Kelmarin saja suka suki kuar ngan kawan2 suma ..bosanlah dok umah jer kan...minda pn tak berkembang klu asyik terperap je kt umah..so, aku wat kputusan untuk join kawan2 kuar..kalau kuar mcm besala g men bowling la...kalau kuar g CS ( Central Square ) x sah kalau x masuk tempat bowling tu...aku pon dah lama x pegang bola bowling tu..rindu plak rasanya..kali terakhir pegang kalau x silap bulan 3 atau bulan 4 ri tu..


Semalam men sampai 3 round..1st round men di kalangan bdk2 pompuan jaaa..2nd round n 3rd round, bertambah 2 org kawan lama, dak lelaki yg ajak men sama..nak lawan katanyaaaa...hahahaaaa...gerun tgk diorg men..baling bola bowling siap ada skill mcm atlet...tension seketika waktu tu..haaaa..aku x kira, aku men baling je bola tu..mcm bese la ada masuk longkang..at last, masa dah final round, berjaya jgk aku strike X...hahaha...


Disebabkan boling 3 round semalam, ari nie badan n tgn dah rasa sakit2..tu la kan, dah lama x exercise...jadik cam nie la...wlupn tgn sakit, tp bleh lg menaip untuk wat entri nie...


-
-
-
-
-





-
-
-
-
-





'Segmen Cuci Mata'

Mari mari join segmen lg...


Kali nie segmen by Asrirayrock


Syarat-syarat untuk segmen nie..


1) Link blog dari mana tahu segmen nie...


  ->  http://chantekdia.blogspot.com ( daripada blog aku sendiri sbb owner sndiri bw blog aku n bila aku bw blog dia balik, aku terjumpa segmen nie )


 -> Jumlah follower  pada 23 July 2011 : 52 ajeee...


 -> Bila start blogging  : 10 Feb 2011 ( Masa ni tgh praktikal..disebabkan bosan dok dalam ofis,nak wat system aka projek yg diberikan x de mood )


-> PEREMPUAN


2) Banner



if, sape2 nak join jgk, klik banner dia atas ye..

3) Link kan entri nie ke owner blog : DONE !

IDA : BLACK AND WHITE CONTEST

contest lg..giler CONTEST n SEGMENT skg nie...


nak join jgk??klik gambar di atas yer...

Gambar yang aku pertaruhkan untuk contest nie..


pe2 pon, aku mmg suka black n white..tgk la background blog aku pon black n white gitu..

Aku Blogger Negeri Kedah..


nak join??klik gambar di atas yer

1) nama daerah 
 Gurun,Kedah

2)tempat menarik 
 Gunung Jerai
Titi Hayun
Pantai Murni

3) makanan menarik
jagung bakar

4) tempat belajar
UiTM Seri Iskandar, Perak
     

'Segmen cx's : geng UiTM by campus"


klik banner di ats untuk join

Campus UiTM : Seri Iskandar, Perak
Course : Diploma in Computer Science ( graduate ) n Bachelor (hons) Computer Science,Faculty of Computer and Mathematical Sciences
Part : 3 on this SEPT..


Saya Blogger IPTA/S

Jom join segmen lg...


klik gambar di atas untuk turut serta..

  • Ipta : UiTM Seri Iskandar, Perak..Fakulti Sains Komputer & Matematik
  • Baru tamat diploma n akan sambung dgree on this Sept kat UiTM Seri Iskandar jgk..

Saya Dari Universiti Teknologi MARA

Salam...


ari nie nak join segmen by Suhazli Muhammad..menarik sgt2 segmen nie..jom join nak??


kalau nak join jgk, klik gambar di atas yer untuk mengetahui segmen nie dgn lebih lanjut..

Pas tu kena jawab plak soalan2 nie..

  • Nama panggilan dekat U  : Kawan2 rapat kebnyakkannya paggil Diela..yg x berape nak rapat pggil Dalilah..bleh jer dua2..hehe
  • Tempat belajar  : Universiti Teknologi MARA, Seri Iskandar, Perak..UiTM di Hatiku la katakan..menetap di Kolej Cempaka Sari Blok Bakawali 1...
  • Course   : Baru saja tamat Diploma in Computer Science..insyaallah akhir taun nie konvo..Pas tu, akan menyambung ijazah bln 9 nie di UiTM Seri Iskandar jgk dalam bidang Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer..

SEGMEN MARI MENAMBAH FOLLOWER

Salam


    ari nie nak join segmen 'Mari Menambah Follower by Luna Lanun'..emm..mcm best jer, tu yg nak join tu ..lgpon follower aku pon alahai sket sgt..bleh jugak dpt kenal2 ngan blogger2 yang len..tambah kenalan gitukan...sape2 yang nak follow tu mmg dialu-alukan..kalau x nak follow pon x pe...tiada paksaan..



ok..kalau nak join jgk, klik banner diatas yer...segmen nie sampai 25 july jer taw...

Sling Denim Bag Giveaway

Salam..
           Ari nie maw join contest lg...contest nie simple sgt2..tu yang nak join tu..contest by Cik Norsharmila...thanx Cik Norsharmila kerana sudi bw blog saya..kalau x, mesti x tawu pasal contest nie..



Klik gambar di atas untuk ke blog Cik Norsharmila


DONE !!!

Blog Kena Diabetes..!~

Kini baru aku tersedar bahawa blog aku sgt la berat + sarat di penuhi lemak2 yang membahayakan sampai orang x dapat nak komen entri....dah kena diabetes blog nie..huhu!~tu lah nak letak widget macam2..aduhh..hari nie dan semalam, cuba membuang lemak2 di blog (widget) yg x berkenaan..akhirnya, dapat la dikurangkan sket berat blog nie..Hasil membuang lemak2 dan sedikit senaman ke atas blog, akhirnya blog aku kembali sedia kala n boleh di komen kembali oleh pengunjung blog..pemilik blog nie pn x banyak lemak macam blog nie taww..

"Contest : Saya Blogger Kreatif"

Salam...

Yeay ! ari nie nak join contest lg..CONTEST by Atika Aula..Nie 2nd time aku join contest selepas Lyssa Secret...Tajuk contest " Saya Blogger Kreatif "..Waktu dijemput oleh Atika Aula di shoutbox ku untuk menyertai contest ini, aku berfikir 2,3 kali untuk sertai ataupun tidak sebab aku x rasa blog aku cantik n kreatif..itu pendapat aku la..tp aku xtaw pendapat org len..so, aku try join laa...harap2 menang..kalau x menang pon x pe..asalkan aku dah cuba n sekurang2nya dapat jugak support n memeriahkan contest cik Atika Aula nie kan2??



Klik pada banner di atas untuk tawu lebih lanjut n nak sertai contest nie..

ok..salah satu syarat contest nie aku kena cite atau komen pasal blog cik Atika Aula..cecite cecite..

First time aku menjejakkan mata aku ke blog cik Atika, aku sudah tertarik dengan tema warna blog nye yang 80% pinky2 comel gitu..comel kan??cetengok cetengok...pas tu, nampak kemas jer..x de la tercari2 kat mana shoutbox nak tinggal pesanan kat cik Atika nnt..yang paling penting bila aku baca entri, mata aku x sakit dgn warna2 yg striking sgt..kalau x, lg bertambah rabun la aku yang dah sedia ada rabun nie..conclusion, everything is nice n OK...Good JOB dear !

Ok..sekarang nak tag kat kawan2 len plak..

Deep from my heart

don't know how to say..when i have free time, i keep thinking about the past..
i always felt guilty to someone..sometimes in physical people will see we are happy..
but deep from our heart, they don't know what implied inside this heart..

In fact, i already broke your heart..Second time he try to take my heart..but I can't accept it..
why i can't accept him??whereas he never do anything wrong to me..i don't have answer ...actually, i afraid that my heart will change someday..

He is good looking, smart person and kindness...everything is going to him..sometimes, i felt loss because i had broken his heart...i still keep thinking about him sometime ( not always ) because i should not do like that to him..hope that i not too cruel to him..

Awan yang terpilu

Salam..

Hati sedih, pilu bila buka FB....
Dapat tawu sesuatu yang wat hatiku terguris..
Terguris mcm lagu Awan Yang Terpilu..


p/s : lagi2 post pasal FB...hai,mcm2 la FB nie..bila nak abeh nie..

{。^◕‿◕^。} Tak Sombong {。^◕‿◕^。}

Dah lama x chat ngan dia kat FB..
YM pn...
aku dah jarang la buka YM..
entah nape..malas kowt..

Slalu nampak dia online..
tp diri ini malas nak tegur..
ego??
emmm...tidak kot..
mybe mood aku terhadap FB dah kureng (mentang2 dah ada blog)..
hehe...
online FB pn skg nie,kdg2 jer bukak chat..

Harap dia x cakap aku sombong..
sesungguhnya AKU TAK SOMBONG !!

Apesal nie...

Apesal nie slalu sgt antar chat kat aku kat fb nie..
mcm dah laen jer
harap jgn tersalah anggap jika aku melayan..
aku melayan hanya sbgai seorang kawan lama je k??

semalam mintak no fon
ari nie pantang aku bukak chat, dia antar chat kat aku...huhu!~
x ksah kalau chat hanya sbgai seorg kawan..
dulu chat kalau x reply x cakap pe2 pon
tp skg kalau x reply sket, tanya bz ke x...

tanya aku 10 patah, tp aku jawab 1 patah jer..
hehe
malas la kalau aku dah rasa laen mcm..

p/s :125: : ati nie masih kosong, tanpa ada seekor kumbang pn yang melekat..

"Giveaway: " One Klik One Present by Lyssa Secret "

Salam...

actelly nie 1st time aku nak sertai contest kat blog nie...sblom2 nie x pnh pn nak join mana2 contest..hehe..saja2 jer nak try kan...

nie banner contest by Lyssa Secret..













Kalau ada sape2 berminat nak join n nak tawu lebih lanjut pasal contest nie bleh klik DI SINI ok??JOm la join ramai2..hehe

Tag contest dekat kawan-kawan aku especially

Dealova Gurlz
Anis
Cik Iman
Yana


DONE !!

Keputusan DOT DOT...

30 June..
Tarikh untuk cek keputusan dot dot..
Tapi aku dapat taw keputusan 1 July sbb PC dekat umah aku meletoop !!
Itu pn suruh kawan yg tlg cek kan keputusan dot dot tu...

3 July..
PC aku kembali normal hasil kepakaran abang aku yg membaikinya,...
Sebab2 PC meletop adalah disebabkan cicak yang telah pandai2 masuk ke dalam CPU and finally cicak tersebut menemui ajalnya di dalam CPU aku ( terkena shock current )..
hah !! padan muka..(sape suh cari nahas)
Mula cek skali lg keputusan dot dot tersebut ( wlupn dah tawu resultnye )hehehe
Keputusan dot dot yang telah aku dapat.......jeng! jeng!

Sukacita dimaklumkan anda telah layak menyambung ijazah dalam bidang Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer di UiTM Seri Iskandar,Perak...

Gembira sebb dapat 1st choice,..tp sedih jgk sbb kawan2 yg len x bnyak mintak kos nie n diorg bnyak dapat s.alam sbb kos yg diorg mintak hanya ada di shah alam...x pe la, kalau ada jodoh kita jumpa lg yer..harap persahabatn yg terjalin selama 3 tahun x terhenti di sini..

p/s :125:: takut untuk memulakan sesi pembelanjaran bulan 9 nant..otak dah mcm kena format..huhu!~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...