Nak TIMBANG BERAT BLOG

Di tengah2 malam nie, active plak aku berblogging, menulis entri n join segmen segala..huhu!~so,nak tgk jgk la berapa berat blog aku skg nie..jom2 kita tgk berat blog aku..

size blog 131.33..load time 1.47 sec.. credit to blog Si Budak Kurus..aku ambek tutorial nie kat blog dia..menurut Si Budak Kurus, blog jgn sampai lebih 200 KB..kalau dah lebih 200 tu,phm2 je la..mungkin dah tahap OBESITI dah blog korang sume tu..so, solution dia, kenala bnyak bersenam untuk membuang lemak2 blog aka widget2 yg x berkaitan yer..

4 orang bagi pendapat:

SiBudakKurus said...

wah..baguslah tu...ringan..senang nak jenguk..

Dalila Diela said...

@SiBudakKurus

hehe..btol2..kalau berat lambat loading..menyusahkan jer

Night Walker said...

alhamdullilah, setelah menimbang berat bdan blog saya, ia tak tergolong dlm kategori obes...ha3

Dalila Diela said...

@Night Walker
alhamdulillah...naseb baek blog awak x obes..ownernya plak obes x??hihihi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...