Segmen : Bombay Nak Taw Sukan Kegemaran Aku..

Salam..

ari nie dijemput oleh Bombay untuk sertai segmen dia..menarik jgk..so, aku nak join...


if nak join jgk, klik banner di atas yer..

pastu kena citer pasal sukan kegemaran, pencapaian atau kenangan.. okeh, SUKAN KEGEMARAN aku ialah CHESS..aku maen chess masa aku skolah rendah lg..maen saja2 kat umah ngan abg n adik aku..pas tu, masa kat UiTM, waktu aku part 1 sampai part 3 ada aktiviti kokurikulum kan..masa aku part 3, aku masuk kelab permainan chess untuk aktiviti kokurikulum tu..ramai giler yg terer2 dalam kelab tu..huhu!~..maen siap ada skill lg...ingat men bola jer ada skill??chess pon ada skill taw..permainan yg aku suka nie indoor game je...xtaw la mencabar ke x bg korang sbb x de keluar peluh pon..tp bg aku ia sgt mencabar minda untuk main chess nie..

Actelly aku x de apa2 PENCAPAIAN pn dalam permainan nie...aku x pnh masuk pertandingan pn..saja maen untuk suka2 di waktu lapang..aku x de la terer sampai boleh masuk pertandingan..for KENANGAN plak, aku dapat bermain chess dgn ramai org yg hebat dalam kelab tu..

p/s : x de picture nak letak..

18 orang bagi pendapat:

yayath said...

hye:)

saya terbaca tajuk entry awak terus terpk CHESS...then baca entry rupanya awak tulis pasal chess..hihi^^

Dalila Diela said...

@yayath
hehe..ye ke..kita nie ada chemistry kot..

bombay said...

hehe..tq sudi join..taw maen chess tp xdela sampai ade skill..baru taw hari nie..hehe..tq again..;)

Dalila Diela said...

@bombay
welcome..sume game ada skill , cume skill nye je yg berbeza..

ekmal said...

sy reti men dam aji je..haha

Dalila Diela said...

@ekmal
ok la tu..dam aji pon dikira permainan jgk kan..:)

PeRmAtA bIrU said...

heheh.. chess pon satu mainan yang mencabar gak.. sebab nak fikir taktik, strategi dan jalan... room8 saya gila2 suka chess... bila masuk kelab chess.. dia pon baru tahu ada macam2 skill.. jadi balik citer kat saya... hahah.. respon saya.. lihat dia dalam keadaan blur.. sebab saya langsung x pandai main chess..:)

Dalila Diela said...

@PeRmAtA bIrU
btol2..chess mmg mencabar,..mencabar kat minda kita sbb kena bnyak berfikir..xpe, nant bila2 permata biru belajar la men chess..best..hehe:)

Khairol Ikhwan said...

Dah CUkup dah Blogging

terima kasih sebab bagi respon,, terima kasih sgt2 ... sori lah kalau komen ni tak kene dengan entri ni.. huhu,,

cadangan yg baik pasal entri2 info terkini, saya minat gadjet, games .. tapi tak sanggup la nak share sebab suma nye yg pirate .. dosa la .. huu~

tapiii...

Dalila Diela said...

@Khairol Ikhwan
owh, it's ok...sama2 la kita belajar..:)

bombay said...

tg sini lagi..nk ajak tgk list yg join segmen nie plak..jom..;)

http://bombay-913.blogspot.com/2011/08/segmen-bombay-nak-taw-sukan-kegemaran_02.html

Ibtisam Najmi said...

actually, chess is one of my favorites too.
pernah wakil sekolah sampai peringkat kebangsaan (masa sekolah rendah).tapi masa kebangsaan, first round dah checked~
heheheh

Kancil 8349 said...

salam perkenalan dan salam ziarah daripada Kancil

hira said...

walaupun tak ada masuk pertandingan ke apa tak bermakna kita ni tak hebat. ada ilmu kita boleh praktikkan, betul tak? :D

p/s: datang dari segmen bombay :)

Dalila Diela said...

@bombay
okeh..tQ dah list kan..:)

Dalila Diela said...

@Ibtisam Najmi
eh2..ok la tu sekurg2 nya pnh masuk pertandingan..
good job dear :)

Dalila Diela said...

@Kancil 8349
salam perkenalan jgk :)

Dalila Diela said...

@hira
ha'ah..betul tu..setuju sgt2 hira..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...