ISTILAH INTERNET

Salam...

Dalam entri kali nie nak kongsi sket la istilah internet yg slalu di buat shortcut terutama dlm facebook dan lain-lain.

LOL : Laughs Out Loud

FYI : For Your Information

OMG : Oh My GOD

OIC : Oh, I See

IMO : In My Opinion

ASAP : As Soon As Possible

BTW : By The Way

OTW : On The Way

TY : Thank You

TYVM : Thank You Very Much

LTNC : Long Time No See

hehe...saje wat entri nie bg yg x taw, kalau2 ada yg slalu guna shortcut nie tulis kat fb ke kan...

Entri Santai 1 -Mari baca lawak jenaka-

Salam...

Bosan lah...jom kita baca lawak jenaka nie..

LAWAK JENAKA 1 : HARI TUA

Di malam yang dingin si anak dan si bapa sedang berada di depan TV sambil menonton cerita Titian Hari Tua. Cerita itu mengisahkan orang tua yang berpenyakit serta OKU yang terbiar oleh anak mereka.

Ayah : Adik, kalau ayah dah tua pastu OKU plak tu adik jaga x ayah??

Adik : Mestila adik jaga..

Ayah : Adik hantar x ayah kat rumah org tua mcm kat Tv tu??

Adik : Mestila adik x antar kat rumah org tua tapi adik antar kat rumah org OKU laa..kan ayah kata ayah OKU td??

Ayah : hahhhh??




LAWAK JENAKA 2 : PENING

Cikgu Maria : Kelas, 3+3 berapa? Sape tahu sila angkat tangan ye murid-murid.

( semua murid berebut-rebut mengangkat tgn untuk menjawab kecuali Aiman yang jarang sekali mahu menjawab soalan. Cikgu Maria meminta pelajar itu menjawab.)

Cikgu maria : Aiman, berapa jawapannya?

Aiman : jawapannya sembilan, cikgu !

( satu kelas ketawa.)

Cikgu Maria : sape yg ajar kamu nie?biar cikgu jumpa dia.

Aiman : Pak cik saya, cikgu.

Cikgu Maria : Di mana pak cik kamu tinggal?

Aiman : Dia tidak ada di sini, cikgu. Dia ada di Hospital Bahagia, Tanjung Rambutan cikgu..

Cikgu Maria : La...mcm2 hal...uhuhuh !~( sambil mengeluh )cry




LAWAK JENAKA 3 : TEKA TEKI

Di sebuah kampung, terdapat seorg lelaki yang pndai berteka teki. Namanya ialah Saadon. Jom kita ikuti teka teki beliau kepada seorg rakannya..

Saadon : Mat, kau nak dengar x teka teki aku?

Mat : ape dia? x sabar aku nak menjawabnya..

Saadon : Ok. Antara Bulan dan Bintang siapa bapak, siapa pulak anak?Soalan nie kau boleh jawab sekali jer.

Mat : Bintang anak, Bulan bapak.

Saadon : Salah....

Mat : nape plak salah?

Saadon : Salah sbb Bulan mestila anak dan Bintang mestila bapak..

Mat : nape?

Saadon : sebab Bulan Bin Tang...




LAWAK JENAKA 4 : RESAH

Bila kau merasa resah, pandanglah wajahmu di cermin dan katakan....

Amboi, comelnya aku....
tapi jgn buat slalu ye, BERDOSA...
sebab..
x elok MENIPU
hahhahaha !~razz


p/s :125: : nanti kita sambung lg ye di lain entri..

Selamat Hari Bapa..

19 Jun ari tu Hari bapa kan??..( terlewat sudah untuk aku mengucapkannya )

Yeah !! Kepada bapa2 sekalian 'SELAMAT HARI BAPA' (termasuk ayah aku jgk)..

Kepada anak2 sekalian jangan lupakan jasa2 bapa anda yg berkorban demi anak tercinta ( termasuk aku jgk -sbgai anak- )

Kepada yang bakal menjadi bapa sekalian, sabar2 la yealol

p/s :125: : KL Gangster cecah kutipan hampir RM 11 Juta..wowww !!.adakah disebbkan daddy Aaron Aziz yg berlakon??emmm...confused


no more pinky blog

skg blog aku dah x de pinky2 dah..
mcm ala2 old school gitu ( wana hitam putih jer bnyak..)

actually, x pandai la nak edit bg cantik mcm blog CIK LYSSA nieh ( blog yg bnyak tutorial )..
hehe
serious jeles beb..

haha..spatutnya blogger2 lbih pentingkan kualiti entri yg ditulis berbanding paras rupa BLOG..tgk la blog2 yg femes..kbnyakan diorg femes disebbkan bnyak ilmu yg bleh dapat kalau kita baca entri diorg..blog aku??hmmm..hampeh !! chantek pn x..apatah lg entri pn x best..haha

Di antara blog kesukaan aku ::h:

1) Cik Lyssa ( refer tutorial )
2) KAZE ( download citer terutama drama nora elena )
3) IzamirRidzwan ( berita2 terkini ada pasal hiburan jgk)

Kalau nak ikutkan ada lg blog2 yg lg femes mcm BEN Ashari, Fatin Liyana, Hanis Zalikha n Zackzukhairi..tp serius, aku jrg buka blog2 diorg yg terlebih femes nie n x follow pn...haha..x taw kenapa..tp blog zackzukhairi aku suka baca.biggrin...serious..tp x follow jgk..
MALAS..haha


x ksahla...actually aku ada blog nie just nak tulis pasal diri aku jer.bkn pe, blog nie mcm diari la org kata..diari tu kira old school sket la, blog nie mcm moden sket.haha..btol ke tidok - melodi -??

p/s:125: : x pernah bermimpi untuk mnjadi seorg blogger yg femes..kihkihkih!~cool


Selamat pengantin baru

Selamat Pengantin Baru
Selamat berbahagia
Selamat ke anak cucu
Selamat sejahtera

Semoga berpanjangan
Semoga berkekalan
Semoga satu tujuan
Semoga aman

Hidup mestilah rukun
Sabar paling perlu
Cinta setiap hari
Senyum mesti selalu....

haha..tiba2 jer kan nyanyi lagu org kawen plak..x sabar nak kawen ke oi??
mana de...x bersedia pon kan..x dak calon..cepat2 sapa nak jd calon???
hahahahahaaaaaaaa... xleh blah...

Semalam aku g kenduri kawen kawan aku, masa skolah dulu2.Ina nama dia..cepat btol jodoh dia..umo 21 dah ditakdirkan untuk kawen...dah jodoh...
alhamdulillah...

Ramai gak kawan2 yg hadir kat majlis tu..mmg leh wat reunion skali la..
sambil menyelam minum air la katakan..
yang dah lama x jumpa pn dapat jumpa balik semalam..
riuh rendah bercerita..
ramai yg tgh bercuti empat bulan...sbb tu la diorg sempat datang..
bezzz...

Ina org first kawan aku di smki yg kawen..lepas nie sape plak yg nak menamatkan zaman bujang plak??hahaha...
kalau nak kawen tu, jemput la kawan2 sume yer..
insyaallah klu x de halangan mmg aku akan cuba sedaya upaya datang ke majlis korg..
haha..
beria2 jer aku bercerita..

p/s : nak upload photo , tp lembap plak kan..nant2 la ek..


Gud Night everyone..

On this post

I just want to say gud night to everyone..Sleep tight2...:face12:Dream your prince or princess and whoever you love:33:
Forget the bad things happen today
Hope that tomorrow :26:will be a nicer day that you haven't had
Before sleep

Wash your leg because afraid that you will be have a frightened dream..
Make sure that you already pray for isya'
Try to forgive the other person:face56:

For those who will celebrate their birthday:43: tomorrow:26:

Hepi :a3:besday to U..:44:
May God bless U always...
Be matured because you're getting old now..
Birthday boy or girl must smile always..biggrin


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...