Last Day of Practical...

 Dah lama btol x update blog...agak bz sket yer..bz wat sistem (e-Sukan) n wat report..

actelly, hari nie 21.04.2011 ari terakhir aku menjadi student prctcal di bawah naungan Unit IT UiTM Merbok..pe perasan aku eh? sedih / hepi / x de perasaan ?

Setelah dihitung, ditambah, ditolak, didarab n dibahagi rasanye 80% hepi, 20% sedih..
sedih tu mybe datang dari kawan2 la kot..yelah,kena berpisah..pas nie,mybe dah x leh jumpa kan3?
rating gembira tggi sebab bleh rest, dah x de tekanan ngan sistem, bleh tido lambat bgn lambat..yg alasan tido lambat bangun lambat tu, sila jgn tiru aksi nie ye..nant x pasal2 kena berleter ngan mummy masing2..hahaha..

Overall dari practcal kat unit It nie, apa eh yg aku dah blajar?
1st, of kos la wat sistem guna php..tawu guna software XAMPP, dreamweaver..

2nd, tawu selok belok unit IT..dulu masa kat UiTM Perak, lgsung x taw unit IT kat Perak kat ne n until now still x taw..nant kalau dgree dapat Perak, kena cari la unit iT kat Perak lak..haha..nak citer sket la, unit IT kat Merbok nie, slalu kena wat kad matrik, n handle sume sistem2 la..daftr wifi pelajar, emel utk staff..masa practcal nie, dapat la jgk pengalaman wat kad matrik pelajar..mcm2 kerenah diorg nie..gambar x elok la, senget la...pening kepala dibuatnya..

3rd Lebih kurg 10% jer rasa cam suasana keja..yg lg 90% tu, rasa cam student g..x taw nape..

4th dapat kenal ngan pelajar dari ipt len la..leh la tambah kenalan kan3?? -lg ramai lg best-

5th u know what, masa practcal nie la aku start berjinak2 ngan blog nie...rajin dok baca blog org..kalau masa study dulu, x minat lgsung ngan blog n x de rasa nak bukak blog org pon..skg dah len la plak..ish2..

p/s : dah nak abeh baru nak bermesra2...

2 orang bagi pendapat:

fybest said...

best kut da abes li...sya baru nak start li tgh bulan 5 nih..haih=)

Dalila Diela said...

@fybest

Ye ke FY..gud luck k, practcal nant...enjoy jer..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...