Kategori Blog yang MENJADI pilihan dan BUKAN pilihan

Salam semua..


apa khabar? sihat ?harap-harap sihat hendaknya selepas beraya..entri nie bukan entri raya ataupun entri nak posing dengan baju raya..selepas raya nie aku tengok ramai blog yg bercerita pasal raya masing-masing n bergambar dengan baju raya yang cun-melecun tu..bukan blog saja, dekat fb pun pakat ramai2 dok tukar default picture kepada picture raya.. hehe..ayat macam jeles jer..x de weh, korang jangan salah faham.aku x jeles ngan korang pun.tambah aku lg suka tengok picture raya korang..ada yg satu family warna sama, pattern sama n fesyen baju raya pun mcm2 ada...untuk pengetahuan semua, aku x de buat entri cerita pasal raya aku n gambar raya pun..nape aku x buat entri raya?hehe..ikut suka aku la kan..sebenarnya, x de ape yang nak diceritakan raya aku pada tahun nie..


mai sini aku bg sikit gambaran tentang raya aku..bg aku raya tahun nie sama jer mcm tahun2 lepas...ada aktiviti kunjung-mengunjung n makan-makan..pas tu fesyen raya pulak, sepasang baju kurung biasa n sepasang kurung moden..sory weh, x de gambar nak tunjuk..hehe,,tu je la kot...


Cerita kat atas tu hanyalah intro jer..x masuk topik utama lg..hehe sekarang aku nak masuk ke topik utama entri nie..
Ok, selama aku berblog x sampai setahun nie kan, aku dapat kelaskan beberapa kategori blog yang aku dah follow n kunjungi  ..



1) Blog yang selalu dikunjungi tp aku tak pernah komen
 Selalunya blog kategori nie adalah blog yang sangat femes ...dah nama pun femes, mestila semua orang kenalkan..untuk kategori blog seperti ini, aku lebih selesa jadi silent reader jer..ala2 mcm rendah diri gitu kan..hehe..bukan sebab aku berlagak sombong x nak komen yer.jauh sekali weh...buat ape la nak berlagak sombong dengan org yg dah femes nie...tak sombong cuma segan..segan kat sini bermaksud malu..


2)Blog yang selalu dikunjungi n selalu komen
Blog kategori nie pulak selalunya blog yang biasa2 jer la..tak terlalu femes sangat tp still ada entri menarik untuk dibaca..tambah pulak kalau dalam entri diorg tu ada tanya pendapat readers atau kongsi pengalaman ke apa ke kan berkenaan entri yang diorg tulis tu, memang laju jer tangan aku untuk komen dan kongsi pendapat aku..


3)Blog yang serik untuk dikunjungi
Kategori nie adalah kategori blog yang berat..Serius weh, kadang2 tu aku bukak blog yang tersangat la berat sampai jamm abeh computer aku...sampai kena restart n connect internet balik..huhu!~ menyusah kan..so, untuk kategori nie memang aku serik la nak datang blog dia dah..aku rasa bukan aku sorang jer yang x suka kan, semua pelawat pun akan rasa benda yang sama.kalau yang ada lagu x boleh pause plak, aku x de la serik sgt, aku datang jugak blog dia, tp kejap jer la..hehe


4)Blog yang mempunyai tajuk entri menarik
Semua dah tahu yang tajuk entri memang memainkan peranan untuk orang datang baca entri..tajuk entri yang gempak membuatkan readers semua nak tahu lebih pasal entri tu..secara x langsung, bila tengok jer tajuk yang gempak2 sikit, terus aku akan bukak blog tersebut untuk baca entri...aku sendiri pun sebenarnya, x pandai nak letak tajuk yang gempak2..hehe..aku mengaku tu..


ok semua..aku rasa panjang pulak entri kali nie..entah ada orang nak baca ke x..hehe..untuk pengetahuan korang, apa-apa yang aku tulis kat atas tu berdasarkan pendapat aku sahaja sebagai seseorang yang rajin dok mengunjungi blog-blog anda semua disamping membaca entri korang..jangan pulak korang kata, kat atas tu, pandai kelaskan  kategori blog bagai, padahal blog sendiri pun x hebat mana n entri pun hampeehh jer..aku akui weh...aku x pandai nak tulis entri2 yang best macam blog korang..aku jugak bukan budak sastera..Bahasa Melayu sastera masa sekolah menengah dulu pun dah lama dah ditinggalkan..sekarang nie dok guna bahasa programming jer..hehe..


   

16 orang bagi pendapat:

said...

samalah dengan yang no 1 tu..segan nak komen kat belog yang femos amos..

^_^

Dalila Diela said...

@
eh2..ada jugak sama pendapat segan nak komen blog femes..same la kite yer..hehe :)

Shorim Kasih said...

mcm karanganlah pula ada intro..hehe..agak2 blog saya tu tang mana ye..haha..sj2 je...cite psl tgn tu luka xnk habaq ka..kot2 meletup... ;-)

Dalila Diela said...

@Shorim Kasih
haha..x pyh citer la yang tu..xmeletup kot..hehe..
saya citer kat blog awak jer :)..hehe

Shorim Kasih said...

hehe..blog sya bleh meletup la nnti..

sitihanisahali said...

saye pun selalu jadi silent reader je untuk blog femes.tp tiap hari tunggu dorang update.hehe.

Dalila Diela said...

@Shorim Kasih
haha..baguslah kalau blog awak meletup..saya tumpang gembira..hehe

Dalila Diela said...

@sitihanisahali
ha'ah btol kan..walaupun kite x komen tp tetap jd pembaca setia blog diorang..hehe

Ezad Skytech said...

blog2 yg femes ni sy lebih suka jadi silent reader je..kdg2 je baru komen..kalau blog yg hari2 masuk tu..mmg tangan ni gatal je nak komen..heee (^^,)

~MerAh HeArty~ said...

kak dila sama la kita. xpndai nak komen blog2 yg femes ni. tp suka baca je.
part yg last tu kena sgt kita duk guna bahasa programming je bkn bahasa sastera. hihi

Dalila Diela said...

@Ezad Skytech
hihi..x pe amalan bagus tu rajin komen blog orang..hehe

Dalila Diela said...

@~MerAh HeArty~
yup, btol tu dik nis..kdg2 nak buat ayat bahasa melayu pun dah tunggang terbalik..hehe

hira said...

saya punya yang mana satu eh akak? huehue

Dalila Diela said...

@hira
hehe..yang no 2..akak suke baca entri kamu..:)

[sutera kasih] said...

thanks sbb sudi singgah & drop comment, sgt hargainya :)

yg no 1 tu pun, mmg sy pon krg gak nk drop comment..sbb segan hehe

Dalila Diela said...

@[sutera kasih]
welcome..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...