Final Year Project (FYP)

Salam semua warga blog.  Hampir 5 bulan blog nie x berupdate. Malam nie tetibe rasa nak buka n menaip di sini. Maaf la ye, nak buat ayat pun dah x pandai. Rasa mcm tunggang terbalik jer nie. Mlm nie terasa nak menaip di sini sebab hepi sangat2 esok boleh balik kampung. Start esok, bermulalah cuti mid sem. HoOray!


Dah hampir sebulan lebih aku berada di sem 5. Untuk sem 5 nie, hanya 2 paper menanti untuk final exam. Lg 4 subjek x de final. Agak relax! Tp subjek yg paling menakutkan utk sem nie dan sem depan ialah CSP600 iaitu subjek untuk Final Year Project. Takut beb! Setiap kali teringat je subjek nie, terus x lalu nak makan, tido x nyenyak, mandi x basah. Ayat ala2 bercinta!. Sory Mohd asery sem nie saya bercinta dengan FYP. Sila jgn jeles ye. hihi.


Cakap pasal FYP, pe tajuk yang aku pilih?Tajuknya, 'Female Shoes Size System Based on Foot Measurement'. Sedikit pasal system yang aku nak buat nie. Sistem nie lebih kepada image processing and apply teknik baru iaitu teknik AI. Sistem ini akan tentukan saiz kasut yang dipakai oleh seseorang melalui imej kaki yang akan diukur panjang dan lebarnya oleh sistem ini. Acaner tu nak buat??Pe coding2 yang nak guna? Pening3..Tajuk nie diberi and difikirkan sendiri oleh supervisor aku. Ahh, takut giler nak develop sem depan. Hope berjaya n berjalan dengan lancar.

P/S : SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA !! SEMUaaaaa....

4 orang bagi pendapat:

amer akat said...

Hi.. aslkum..u have so nice blog .. bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

Dalila Diela said...

tQ.. will follow back

Moltenx Crews said...

so apa progressnya? boleh cite sikit?

Moltenx Crews said...

Ada apa-apa nak komen?
Sila taip komen anda di bawah ini yer..
terima kasih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...