Kenangan Terindah

Salam ..

 Lama benar aku x bukak blOg. Tengokla, belum ada lg post untuk tahun 2013 walaupun hari nie, hari terakhir dalam bulan Januari 2013. Kadang-kadang tu teringat jugak nak remove jer blog nie. Dah malas nak menulis kat cni. hihi. Tapi, x remove2 jugak. Sayang kot. x sangka ada lagi yang sudi jenguk2 n melawat walaupun x de yang berupdate. Thank yOu sudi baca post2 lama aku nie.



Sekarang aku ada kat rumah bagi menghabiskan cuti semester 5 yang bermula pada 22/1 hari tu. Lebih kurang seminggu dah cuti. Dok umah cuti2 cam nie, keja makan tido makan tido je la aku nie. hihi. X macam cuti semester 4 sem lepas. Aku ngan 4 orang kawan-kawan yang lain buat intersesi di UiTM S.Alam. subjek yg kami ambik ialah subjek QMT437. Alhamdulillah sem 5 nie, agak ringan n boleh dikatakan banyak relax jugak. Relax2 jugak, tapi result xtaw lagi mcm mana. Hope cemerlang lagi terbilang. InsyaAllah.



Then, bila dah cuti cam nie, teringat balik masa intersesi sem lepas. Best sgt. Walaupun banyak kenangan manis, tapi still ada kenangan pahit. hihihi. Selain buat intersesi, dapat jugakla keluar n menghabiskan masa bersama si dia yang x balik bercuti dan bekerja sambilan di sana untuk menemani aku membuat intersesi. Wahhh..



Best sangat masa tu. Masa intersesi tu, ialah bulan puasa. 1st day aku kat sana, kitorang sampai dalam pukul 5.30 ptg. Waktu tu, pejabat kolej pun dah tutup. Kitorang x dapat nak ambek kunci bilik. So, alamatnya menumpang di bilik org len. Then, nak bukak puasa, x taw nak beli makanan kat mana. memandangkan masa tu, x de kedai dlm UiTM yg bukak lagi. Nak beli kat luar penat nak jalan kaki sebab kami sorang pun x de kenderaan. Then, ambik keputusan kol si dia tolong belikan makanan untuk berbuka. hihi. Untung2 ada org tolong beli makanan. Lepas tu lak, dalam pukul 11.00 mlm, si dia akan menghantar makanan untuk sahur ikut apa yang aku ngan kawan-kawan pesan. Menu yang aku selalu pesan untuk sahur ialah mee goreng mamak. Xtaw nape, bila sampai jer s.alam terasa nak makan mee grg mamak. Slalu tempat2 lain x de plak nak order menu tu. Ish, pelik3.



Sampaila hari2 yg seterusnya, si dia x jemu2 menghantar makanan. Thanx So much.... Bila hari minggu lak, klu dia x keja, kitorg akan keluar bersama-sama. slalunya aku akan bawak kawan-kawan aku sekali la. Best g jalan ramai-ramai. Buka puasa dekat Klang menu ikan siakap 3 rasa, tom yam campur, telur bistik dan kailan ikan masin. Aku kenyang sgt sampai esok tu sakit perut n demam. Si dia gelabah bila dapat taw aku demam n sakit perut. Terus dia ajak g Unit Kesihatan UiTM S.Alam. Mula2 tu agak berat sebab aku nie jenis yg x suka g klinik or hospital.  Sampai sana aku kena masuk wad sementara la gara-gara x cukup air dlm badan. X pasal2 kena tambah air dlm badan. Nie 1st time demam kena sampai macam tu.



Sempat lg dia tangkap gambar masa aku kena masuk air dalam badan.



Si dia bawak kitorang g icity, main snow walk. Bila masuk snow walk tu, ingat kebal la sgt  x pakai kasut yang bertutup. Last2, x tahan sejuk dan selalu jatuh gara-gara kasut yg aku pakai tu licin. Ais pun bnyak melekat kat kaki sampai kaki aku kejang dan susah nk berjalan. Si dia la yang slalu buang ais dekat kaki aku yg melekat. Thanx so much again.






Banyak sangat si dia bawak g jalan2 masa aku kat S.Alam. Antaranya, icity, setia alam, putrajaya (bg makan ikan), uptOwn (beli belah sebelum balik raya), Taman tasik S.alam (makan kopok lekor n ais kacang). huhu. Mcm nak wat intersesi lg lak rasanya. hehe




Berbuka puasa di luar. At Klang. X ingat nama restoran.




At Setia Alam City Mall. Bersama kawan-kawan rapat.


9 orang bagi pendapat:

~MerAh HeArty~ said...

Bestnya kak dila , dpt bf yg caring cmtu . bhgia je rasa . * jeles hihi
rindu kak dila n kak naz sgt .

Dalila Diela said...

Rindu dik nis jugak. xtaw bila leh jumpa lg. huhu

tenku butang said...

done follow sini no. 240
sudilah kiranya follow me back yea..
he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

http://tengkubutang@gmail.com/

dan my 2nd blog
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Anonymous said...

sy bru bce post akak ni..
sweet nye akak ngan bf akak :)
semoga akak sntiasa bhagia ^^

Dalila Diela said...

@AnonymoustQ. hehe

Anonymous said...

ni farah ni :)
akak dgn bf akak..mesti same2 blaja kt uitm shah alam kan?hehe
nnti boleh la jmpe sy skali :)

Dalila Diela said...

@Anonymous xla. akak belajar kat uitm perak. dia kat s.alam. ri tu g s.alm pn wat intersesi je. tp skgdah abeh dah. akak tggal prctcal je. pas tu, grad la

Anonymous said...

ooh mcm tu..kalau akak trun s.alam nk jmpa bf akak tu..akak bgtaw la,sy pun blaja sana jgak :)
bf akak blaja lgi ke skarang?ke same mcm akak ngan prac?
sori bnyak tnye..hehe
akak update la post pasal cinta..sy suka bce =)

Dalila Diela said...

@Anonymouspost psal cinta? hihi. klu da msa nnt akak wat tulis ye. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...