Updated! PD..EnjoY !

Salam you all. what's up what's up. peace yo !

Malam nie aku mengupdate entri dalam keadaan assignment yg beratur panjang untuk disiapkan. Serius beb ! bnyak assignment. Ingat lepas balik PD, terus nak update entri baru. Tp mmg x sempat. Untuk mlm nie, aku kena siapkan 1 assignment JAVA and kena study 2 subjek that is compiler and Data structure. Alhamdulillah, ptg td dah sempat study sket. SO, mlm nie fokus on assignment JAVA. Alhamdulillah again, bukak FB td, classmate bgtaw kelas pukul 8 esok cancel. So, apa lagi boleh tido lambat n bangun lambat la jawabnya. Disebabkan x de kelas esok, bertambah lg 1 assignment dalam koleksi assignment yg beratur panjang. Haish ! x leh nak mengeluh sangat la kan. Sekarang dah degree. Bukan diploma lg.



OK dah2. x nak cita pasal assignment. Kalau cerita saja, tp x buat, x guna jugak kan. So, malas nak cerita panjang-panjang pasal assignment. hehe. Jom, back to the main topic. OK. aku bertolak dari Uitm dalam pukul 9.30 pagi. Janji nak bertolak pukul 8. Tp disebabkan ada event lain, that is konvoi moto staf2 uitm,kami terpaksa tunggu semua konvoi tersebut berlepas dulu sebelum kami jugak berlepas ke PD. Tunggu lama.

Sempat posing sebelum ke destinasi.










Ok then, sampai sana lebih kurang pukul 4 lebih. Terus ada majlis pembukaan yang x formal + aktiviti KUTIP SAMPAH kat pantai.



sebelum kutip sampah. Aktiviti nie kerjasama dengan bank rakyat. Kena pakai baju + topi sponsor by bank rakyat. Siap ada logo Bank rakyat lg. Masa kutip sampah tepi pantai, kami ala-ala kerja di majlis perbandaran. haha.



Selepas kutip sampah. Makan petang. Salah satu hidangan kek 'SAVE THE OCEAN' seperti di atas. Lain-lain hidangan bihun goreng, muffin,n lain-lain kuih muih.



Malam : aktiviti EARTH HOUR. Dengar ceramah di bawah pokok berdepan dengan air laut bercahayakan cahaya bulan berlantaikan tikar. So sweet gitu . Giler sejuk + perut lapar waktu nie. ! x de gambar. perut lapar sementara menanti waktu makan mlm.



Keesokan hari pulak, satu-satunya aktiviti yang menjadi perhatian. EXPLORACE !




YELLOW team ! Kumpulan kami 'Ladies n M'. 6 orang semua 1 kumpulan. Gambar di atas : kena penalti sebab x dapat complete task. Satu-satunya kumpulan yang kena Jalan itik ! Keesokan hari, lenguh badan. Semua excited time nie. Senyum sampai telinga. Aku : 4 dari depan bertudung coklat. Walaupun kena jalan itik, tetap menang tempat ke 2. Hebat x kami?



Petang : bersiap sedia nak balik. Sementara nak tunggu para diver naik ke darat, kami posing lagi.




bersama housemate. -Nurul Szliana-



bersama housemate merangkap classmate di Blue Lagoon, Port Dickson -Ct Nazirah-




Gambar last sebelum balik. Bergambar bersama banner UiTM.


Ok. thats all aktiviti minggu lepas. Minggu nie akan pegi ke ke Perpustakaan Negara + jalan-jalan di KLCC untuk site visit subjek ITS 571 - DATABASE ENGINEERING-


p/s : Sambung study jom !








11 orang bagi pendapat:

Cik Kay Jue said...

yeay! ada entry baru! suke-suke..

it's ok.. kalau ada masa yang betul free update la.. ckj ni pun sebab tgh praktikal sekarang tu yang dapat update entry hari.. kalau da start study balik .. may be same je macam dalila.. hehe..

hehehe suke aje kelas cancel kan? hehe..biasa la tu dalila.. study bukan nyer senang.. hehe.. sabar2 kuatkan semangat ea.. chaiyok2.. >_<

wow.. kek! besornyer.. sedap tak?

"ceramah di bawah pokok berdepan dengan air laut bercahayakan cahaya bulan berlantaikan tikar" wow.. so sweet! like.. nature je rsa kan?

hehe.. klakar la kena jalan itik..
wah.. tahniah.. tempat kedua ea?
>_<

wah.. Perpustakaan Negara + jalan-jalan di KLCC pula?! bestnyer.kuar lagi.. hehe..

(maaf ckj komen panjang2.. sebab ckj baca 1 perenggan, ckj komen. hehehe.. :)

Muhammad Al-Afiq said...

menarik ni...aktiviti ni perlu diadakan setiap thun saya rasa... heeeee

Ezad Skytech said...

wahh..nampak meriah habis ni...:D

P.S : ni kat Tanjung Biru ke? kalau tak silap la sbb mcm kenal je tempat ni..hee~

Dalila Diela said...

@Cik Kay Jue
Panjang pun x pe CKJ. sy larat je nak baca.hehe. thanx coz sudi baca n drop comment kat cnie.

Dalila Diela said...

@Muhammad Al-Afiq
yup. mmg menarik afiq. harap2 boleh pegi lagi lain kali. hehe

Dalila Diela said...

@Ezad Skytech
yup. mmg meriah. ha'ah kat Tanjung Biru.

Ini Kisah Tia said...

wahh . happening semacam je kan :)

Ini Kisah Tia said...

oh , jangan lupa siapkan assignment :)

Dalila Diela said...

@Ini Kisah Tiaha'ah.happening n best.. alhamdulillah assignment dpt disiapkan. x de delay2.hehe

Ezad Skytech said...

hee..da agak da..malam EARTH HOUR tu sy ada lepas situ...hee..

Dalila Diela said...

@Ezad Skytech
owh ye? wah..x sangka :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...