Site Visit + jalan2 di KLCC

Selamat malam semua.

Entri kali nie nak bercerita pasal aktiviti aku minggu lepas ke Perpustakaan Negara iaitu tempat site visit aku untuk subjek DATABASE ENGINEERING. Korang dah pernah pegi ke Perpustakaan Negara? Nie first time aku jejakkan kaki ke situ. Actually, tujuan site visit nie diadakan adalah untuk mendalami sistem @ database or dalam Bahasa Melayu nya dipanggil pangkalan data sesebuah sistem. So, tempat yang dipilih adalah Perpustakaan Negara. Kebanyakkan, database adalah jenis ORACLE yang mana mmg aku kena belajar untuk subjek nie. Then, kena apply dalam projek kitorang at the end of the semester guna database oracle. Susah ! x dapat bayangkan lagi mcm mana nak buat nnt. huhu!~


 Actually, ada 2 tempat yang sepatutnya kitorang pegi iaitu salah satunya perpustakaan n satu lagi Air-Asia. Tapi malang tidak berbau, kami terpaksa batalkan ke Air Asia sebab tiada borang jawapan yang kami terima dari pihak terbabit.




lokasi : Pintu depan Perpustakaan Negara 

Aktiviti kat sini : dengar penerangan tentang selok belok perpustakaan. Penerangan agak membosankan. Dalam penerangan nie, pihak perpustakaan bagitaw sistem yang digunakan oleh ahli serta kakitangan perpustakaan. Macam nak tido jer dengar pembentangan ni. zzZZZZ!~ Tapi naseb baik sekejap je.



Then, kami dibawa ke bilik meeting. Kali nie orang lain pulak yang bagi penerangan. Better than penerangan td. X bosan sangat. Pas tu, kami dibawa pulak  melawat ke bilik server. Sorry, NO CAMERA here ! Then, no picture at the server room .. Sejuk ! 2 jam lebih jugak la kat situ, pas tu sebelum balik, BERGAMBAR dulu.







Keesokan hari, kami dibawa ke pameran produk HALAL (MIHAS) kat KLCC.  Waktu nie apa lagi, semua makanan kami cuba rasa. Kenyang jugak. Banyak gerai pameran makanan, sampai x semua kami sempat pegi. 




posing lagi !




ala kanak-kanak. sempat lagi masuk PETROSAINS.



Then, minggu nie ada satu lagi aktiviti menanti iaitu Operasi Khidmat Masyarakat (OPKIM) di Manjung. 3 hari aktiviti nie berlangsung. 3 minggu berturut2 penuh dengan aktiviti sebelum balik bercuti untuk cuti mid sem pd 21 april nie.


6 orang bagi pendapat:

Cik Kay Jue said...

wah3.. bestnye... berjalan2 sambil mencari bahan untuk projek..

asyik berjalan je.. jelez ckj.. huuhu

Dalila Diela said...

@Cik Kay Jue
haha..jgn jeles2 ckj. slalu jalan pun pnt gak nie.hehe

Ini Kisah Tia said...

wahhh .. banyak aktiviti .. saya stay dekat rumah saja ..

Ezad Skytech said...

hee...sy yg dekat pun tak pernah jejak Perpustakaan Negara ni..hee

Dalila Diela said...

@Ini Kisah Tia
hehe. x pe. stay dkt umah pun ok je. bnyak aktiviti bleh buat kat umah .

Dalila Diela said...

@Ezad Skytech
Perpustakaan Negara x de la best mana pun.
p/s : x best bg org yg x suka membaca buku mcm sy.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...