Layankan jer laaa Part 1

Salam..

Semalam internet umah aku laju x seperti biasa..internet kat umah aku mmg cam nie kalau dah nak akhir2 bulan nak masuk awal bulan la kiranya kan, mmg laju x seperti biasa..so, dah internet laju apa lg yg aku wat mstilah download segala abeh filem2 melayu yg aku x sempat nak tgk kat pawagam tu..seronok sgt waktu tu..4 filem yg aku berjaya download semalam, NURKASIH THE MOVIE, SEKALI LAGI, KL GANGSTER n TOLONG AWEK AKU PONTIANAK...tp skg nie, aku baru abeh tgk 2 movie jer iaitu KL GANGSTER n SEKALI LAGI..haha..Kl gangster yg cecah hampir RM 11 juta aku baru tgk?? mmg ketinggalan la kan...nak wat cam ne, x sempat nak g tgk, kawan2 sume bz waktu tu..xpe lah akhirnya aku dpt jgk tgk..lg 2 filem tu aku x taw nak tgk bila..korang sume dah tgk ke sume citer2 nie ke korang x layan citer melayu??ye lah skg kan org lebih nak tgk citer Korea kan..aku layankan jer sume citer...aku pun bukanlah peminat citer korea sgt...sket2 jer ( ikut mood )..

Skg aku nak bg ulasan atau komen atau pendapat aku la pasal citer yg aku dah tgk nie iaitu SEKALI LAGI n KL GANGSTER..



Dalam citer nie paling aku suka tgk ialah Amy ( Mia Sara Nasuha )..Amy anak kepada Shiela n Arman lakonan Lisa Surihani n Shaheizy Sam..Amy nie jgk bijak..suka dekat part yg Amy kantoikan org yg pura2 buta untuk dapatkan duit...masa Haris ( Bront Palare ) suruh Amy bg duit dekat org yg buat2 buta tu, Amy sengaja jatuhkan duit tu..org buta tu pn, apa lg cepat2 la kutip duit yg jatuh tu..kantoi la dia tu sebenarnya x buta..bijak sungguh Amy nie..Genre citer nie romantik komedi..romantik masa Arman n Sheila tgh bercinta..tp last2 citer nie sedih jgk..6 tahun lalu, Arman sengaja ceraikan Sheila sbb dia tawu dia ada tumor...lepas dari pembedahan, Arman jd org yg x normal..x normal bkn gila..tp x normal kat cnie, dia jd perangai mcm budak2..selepas 6 tahun, bila jumpa balik ngan Sheila, Arman mmg x ingat Sheila..

Citer nie ok la mcm citer2 Melayu yg len jgk...layankan jerr k..pelakon2 dia pn hebat..suka Lisa n Shaheizy digandingkan bersama ditambah pulak dgn Mia Sara yg dah serasi dgn Lisa..

KL Gangster..filem yg dapat kutipan paling tggi n filem pertama yg berjaya mencecah lebih RM 10 juta..Dalam filem nie, selain dari watak Malek ( Aaron Aziz ), aku suka watak Fadhil (Zizan)..suka watak Fadhil sbb dia la menceriakan suasana..x de la rasa tension sgt tgk citer nie..asyik gaduh n lawan2 ja kan..Fadhil kira bawak watak baik la..baik terhadap kawannya Malek..Malek plak lawan p la mcm mana pn, dia susah nak cedera...cuma part last2 sekali ja baru dia nampak cedera sket..

Bg aku citer nie best la jgk sbb ada lawak2 sket oleh Fadhil..masa 1st jalan citer aku tgk tu, aku mcm pening n x ingat watak2 dlm citer nie..x ingat sape  Dragon, King, n Shark..tgh2 jalan citer tu baru la ok sket..mybe aku kurang suka tgk citer yg action2 ganas2 nie kot..lgpun genre pilihan aku ialah komedi sbb tu suka part komedi jer kan..hehe..

okeh tu je dulu citer yg aku baru tgk..lg dua filem yg aku download tu x sempat nak tgk lg..so, x bleh nak bg pendapat lg..insyaallah nant bila dah tgk aku wat entri len sambungan kpd entri nie..

Sebelum tu nak bgtaw aku download sume citer nie kat blog KEPALA BERGETAR..

sape2 yg teringin nak download tu, bleh la terjah kat blog tu yaaa..



4 orang bagi pendapat:

nurulanatimahirah said...

dua dua cterrr sgt best :)

Khairol Ikhwan said...

peminat Mia Sara jugak yer?.. hehehe,,, tapi tak pernah tgk movie tu lagi... mcm best jer ..

Give Away Pertama

Layan kan ajer... KL Gangster pun best

Dalila Diela said...

@nurulanatimahirah
btol2..2 2 best..support filem melayu..:)

Dalila Diela said...

@Khairol Ikhwan
of kos la minat sbb dia sgt comel..hehe..KL gangster pn ok..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...